BILETA AVIONI: +355 4 22 28 141    TURIZEM: +355 4 22 33 419
BILETA AVIONI: +355 4 22 28 141    TURIZEM: +355 4 22 33 419

HIKING NË LUMË NË KANIONET E OSUMIT, SKRAPAR – 65/ PERSONI

0
Price
From€65
Price
From€65
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1552
Availability : Korrik - Tetor
Ky monument i natyrës që ndodhet në rajonin e Skraparit është i domosdoshëm, duke qenë një nga Turet më të Mirë në Shqipëri!

Vështrim i përgjithshëm

Kanioni i Osumit është një nga turnetë tona që duhet të shkojmë në Shqipëri! Është një kanion 3 milionë vjeçar, i quajtur edhe Kolorado i Ballkanit, me shtegun 12 km dhe muret që arrijnë deri në 120 metra. Do t’ju dhurojë një pamje të paharrueshme, si një nga vendet më të mira për t’u vizituar në Shqipëri !

Ecja drejt Kanionit të Osumit do të zgjasë afërsisht 2-3 orë në varësi të përvojës, madhësisë dhe dëshirave të grupit.

Duke kaluar nëpër kanion, do të dëshmoni ekosistemin e tij unik . Shpellat dhe format e ndryshme të formimit të shkëmbinjve do t’ju habisin, pasi ka një ishull jo shumë larg pikës së nisjes, ku mund të kërceni dhe të merrni pak adrenalinë të këndshme.

Historitë dhe legjendat e këtij vendi janë të gjera, kështu që gjatë rrugës do t’i dëgjoni ato. Dhe kjo nuk është e gjitha, kanioni ka një surprizë për ju: do t’ju bashkohen edhe disa ujëvara , ku më e forta është ujëvara e dashurisë.

Pasi të ngjiteni në rrugën tuaj, minibusi do të na çojë në një restorant lokal, ku do të shijoni ushqimet më të mira shqiptare.

Vend takimi:

Mund të vini direkt në hotelin Castle Park , ose ne mund t’ju marrim nga një vend i dëshirueshëm në qytet. Vendndodhja

Kohëzgjatja e udhëtimit

 • Transporti Berat – Kanionet e Osumit Corovode – Berat 3 – 3,5 ore
 • Përgatitja, udhëzimet dhe ecja në lumë 2,5 – 3 orë
 • Dreka lokale 1 ore

Pikat kryesore

 • Eksplorimi i kanioneve të fuqishme të Osumit
 • Vizitë
 • Dreka lokale

Informacione të përgjithshme të udhëtimit

Sezoni më i mirë për të përjetuar: korrik – tetor

Niveli i vështirësisë (1-5): 2

Për aktivitetin aktual duhet ta doni natyrën, të keni gjendje të mirë shëndetësore dhe të jeni konsultuar me mjekun gjatë vitit. Fëmijët mbi 5 vjeç janë shumë të mirëpritur. Përvoja ose aftësia e mëparshme nuk kërkohet.

Akomodimi

Akomodimi në dhomë dyshe, Mëngjesi, Darka Tradicionale: 40 Eur/personi.

Ju lutemi, mbani në mend se nëse e trajtoni vetë transportin tuaj, duhet të keni një shofer që ta kthejë makinën mbrapsht ndërsa ne e shijojmë udhëtimin.

Detajet e Udhëtimit
Në çmim përfshihen
 • Guida profesionale e certifikuar nga Federata Shqiptare e Rafting
 • Pajisje për ecje në lumë
 • Transporti Berat – Kanionet e Osumit Corovode – Berat
 • Dreka lokale
 • Qese e papërshkueshme nga uji

 

Ju lutemi mbani të gjitha rrobat dhe sendet tuaja personale në një çantë shpine, e cila mund të transportohet lehtësisht në minibus.