BILETA AVIONI: +355 4 22 28 141    TURIZEM: +355 4 22 33 419
BILETA AVIONI: +355 4 22 28 141    TURIZEM: +355 4 22 33 419

Tabela – Italia

Azhornimi i fundit2/12/2021Italia
Kufizimet e udhëtimit (përfshirë dokumentet)
kufizimet e udhëtimitPër më shumë lexoni: https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html
fluturimet hyrëseLejohen.
çertifikatë mjekësorePër më shumë lexoni: https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

Njoftim

Sipas njoftimit të publikuar nga autoritetet italiane dhe vetëm me disa ndryshime të vogla, vazhdojnë të mbeten në fuqi të njëjtat rregulla deri më datë 30 Korrik 2021

  1. Duke filluar nga data 16 maj 2021,lejohen të udhëtojnë nga Shqipëria drejt Italisë, familjarët e atyre personave që kanë leje qëndrimi prej një periudhe të gjatë kohore. 
  2. Personat që vërtetojnë se kanë partnertin/ partneren në Itali, pra tregojnë se kanë një marrëdhënie stabël, jo domosdoshmërisht bashkëjetesë. 
  3. Detyrimi për të kryer testin SARS-COV-2 PCR negativ testi molekulare ose antigjenike,maksimumi 72 orëpërpara nisjes, vazhdon të mbetet i detyrushëm. 
  4. Nuk duhet t’i nënshtrohen tamponit të detyrueshëm personat që qëndrojnë më pak se 120 orënë Itali për arsye pune, shëndeti ose emergjenca.
  5. Karantina 10 ditorembetet në fuqi për personat që qëndrojnë në Itali mbi 120 orë.Pas hyrjes, duhet të respektohet një periudhë karantine 10-ditore në shtëpi dhe t’i nënshtrohet një testi molekulare ose antigjenike në fund të kësaj periudhe.
  6. Sa i përket hyrjes nga Italia në Shqipëri, pa paragjykuar nevojën për një arsye të vlefshme, detyrimi për tampon ose karantinë gjatë mbërritjes nuk kërkohet aktualisht.
  7. Fëmijët nën moshën 2 vjeç nuk duhet të bëjnë tampon.

Vlen per tu theksuar se, në kohën e hyrjes në Itali, kontrollet janë rigoroze dhe se refuzimi i hyrjes në kufi është i mundur nëse dokumentacioni i paraqitur nuk përputhet me kërkesat e përcaktuara në DPCM 02.03.2021, dmth. nuk justifikon plotësisht arsyen e hyrjes dhe nuk korrespondon me kriteret e urgjencës dhe domosdoshmërisë.

Per informacione te metejshme klikoni ne linkun si me poshte:

https://ambtirana.esteri.it/ambasciata_tirana/sq/ambasciata/news/dall_ambasciata/2021/05/nuove-regole-per-gli-spostamenti.html

Për cdo informacion rreth dokumentacionit apo kategorive qe u lejohet te udhetojne duhet te kontaktoni instancat kompetente si policia kufitare, ambasada Italiane apo prefektura pasi per shkak te situates Covid-19 rregullat jane subjekt ndryshimi.

Ju informojme gjithashtu se per fluturimet me nisje nga Tirana, Tirane-Pisa  eshte  e detyrueshme te plotesoni formularin duke klikuar ne linkun https://www.airalbania.com.al/sq/  ,mjafton te klikoni ne seksionin Important Information klikoni (Pisa) dhe do ju shfaqet formulari qe duhet te plotesoni.

Union Travel